Hamilton Khaki Field collectie

In 1918 kreeg Hamilton het voorrecht om de eerste Amerikaanse luchtpostservice te timen. In de daarop volgende eeuw bleef het merk horloges ontwerpen voor piloten over de hele wereld. De Khaki Pilot Pioneer, is een nieuwe versie van en een eerbetoon aan een horloge dat al in de jaren ‘70 werd gemaakt voor de Britse Luchtmacht.
Omdat Hamilton de reputatie had zeer nauwkeurig te zijn werden één miljoen horloges aan de Amerikaanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog geleverd. Dit militaire erfgoed leeft verder in de Khaki Field collectie.

De 46mm-kast van de nieuwe Khaki Pilot Schott NYC herbergt het automatische H-30 dag/datum-uurwerk met een gangreserve van 80 uur. De tijd wordt weergegeven op een kakigroene wijzerplaat met contrasterende lichtgroene Super-LumiNova® wijzers en cijfers. Het belang van een goede afleesbaarheid voor piloten mag namelijk nooit worden onderschat. Door het sterke contrast maakt de Super-LumiNova® de wijzerplaat in één oogopslag duidelijk afleesbaar – zelfs in het donker.

Schott NYC heeft elk stukje top-grain, vol-aniline, lichtgewicht stierkalfsleer specifiek uitgezocht om er de bandjes voor de 1.892 limited edition horloges mee te maken. De bruine bandjes, in de kleur ‘Federal Standard military color 30099 Earth Brown’ zijn gemaakt van hetzelfde leer als het leer dat gebruikt werd voor de pilotenjacks in WOII en nog steeds gebruikt wordt.
Alle 1.892 limited edition horloges – dit aantal is een verwijzing naar het jaar waarin Hamilton werd opgericht en waarin Schott NYCs oprichter Irving Schott werd geboren – zullen worden aangeboden in een leren etui die exclusief voor Hamilton gemaakt is door Schott NYC.

O.a. verkrijgbaar bij De Bijenkorf