Hamilton PSR: Retro digitaal

Op 6 mei 1970 onthulde Hamilton het allereerste digitale elektronische polshorloge aan de wereld. Deze ‘Pulsar’ was vernoemd naar de pulserende neutronensterren die straling uitzenden op uiterst nauwkeurige frequenties. Het horloge was pure sciencefiction: hij had geen bewegende delen, maakte geen tikkend geluid en was duurzamer en nauwkeuriger dan welk horloge dan ook.

Met één druk op de knop aan de zijkant van het horloge, lichtte de tijd op in rode LED-cijfers tegen het donkere scherm. Door de knop langer ingedrukt te houden werden de passerende seconden zichtbaar. Het horloge kon worden ingesteld door middel van een uniek magnetisch staafje verstopt in de band.

Met deze nieuwe Hamilton PSR wordt dit icoon van stijl en technologie uit de jaren ’70 weer tot leven gebracht Er zijn twee versies van de om uit te kiezen: één in roestvrij staal, en één in roestvrij staal met geelgouden PVD-coating, in een beperkte oplage van 1.970 stuks.

Beide horloges hebben kasten in de onnavolgbare brede kussenvorm van de P2, met exact dezelfde afmetingen van 40,8 mm x 34,7 mm. De horloges zijn waterdicht tot 100 m.

O.a. verkrijgbaar bij De Bijenkorf