V-ZUG: de Zwitserse perfectie (voor uw) thuis

Na meer dan 100 jaar het meest vooraanstaande merk op het gebied van  huishoudelijke apparatuur in Zwitserland te zijn geweest krijgt V-ZUG ook in Nederland steeds meer de waardering die het verdient. De spreekwoordelijke en beroemde Zwitserse kwaliteit vind je terug in elk detail van de producten die het op de markt brengt.

Begin 20e eeuw was V-ZUG vooral pionier op het gebied van wasmachines. Zo fabriceerde het merk al in 1920 de eerste wasmachine die het wasgoed ook centrifugeerde en had zo een belangrijke rol in het verlichten van huishoudelijk werk. Het is maar één voorbeeld van de vele innovatieve uitvindingen van V-ZUG. In het begin van de zestiger jaren van de vorige eeuw bracht het merk de eerste vaatwassers op de markt en na de fusie in 1976 tussen de Metallwarenfabrik Zug en Verzinkerei Zug AG werd V-ZUG dé totaalleverancier voor keuken en wasruimte. Vele vooraanstaande lijnen op het gebied van keuken- en wasapparatuur volgden en anno 2021 mag V-ZUG zonder overdrijven een topspeler op het gebied van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige apparatuur worden genoemd. Wat niet veel mensen weten, is dat het V-ZUG was die in 2001 voor het eerst een combi-stoom bakoven op de markt bracht voor huishoudelijk gebruik. De oven biedt zelfs enkele gepatenteerde functionaliteiten zoals SlowCooking, AutoBraad en Hete lucht vochtig, die van koken echt kinderspel maken.

Hoewel bescheidenheid absoluut een deugd is mag V-ZUG dus meer dan trots zijn op haar geschiedenis van wereldprimeurs en uitvindingen. Wat te denken van de in 2007 geïntroduceerde mogelijkheid om te kiezen voor het programma Stomen in de combi-stoomovens van V-ZUG. Of de eerste vaatwasmachine die via een programma ‘Dagelijks kort’ als een normaal vervuilde vaat kon reinigen in slechts 45 minuten? Inderdaad: V-ZUG was in 2012 de eerste!

Het assortiment van V-ZUG inbouwtoestellen kan zonder overdrijven uitgebreid worden genoemd. Bakovens, combi-stoomovens, koelkasten, vaatwassers, wijnklimaatkasten, afzuigkappen, vacuum- en warmtelades, kookplaten, CoffeeCentres: alles om je keuken stijlvol, hoogwaardig én compleet uit te rusten. Ook zijn de apparaten qua design en functionaliteit perfect op elkaar afgestemd, waardoor je op qua esthetiek én gebruiksvriendelijkheid geen compromissen hoeft te sluiten.

V-ZUG huishoudtoestellen staan voor absolute topkwaliteit, geraffineerd design en uiterste betrouwbaarheid. Dat merk je aan elk detail. SteamFinish voor een onberispelijke, briljante glans van je glazen in je vaatwasser, MonoFridge, die je ultieme flexibiliteit in je koelkast biedt, of Vacuisine voor een sterrenkeuken bij jou thuis.

Excellence Line

Revolutionaire bediening en designs van de bakovens en stoomovens

Met hun minimalistische design en fronts in Zwart Spiegelglas of Platinum Spiegelglas passen de toestellen van de Excellence Line perfect bij elke keukeninrichting en -stijl. De toestellen zijn teruggebracht tot de essentie en het spiegelglas laat de kleuren en materialen helemaal opgaan in de omgeving. Zo wordt de keukenapparatuur naadloos geïntegreerd in de leefruimte. Omdat de panelen van alle keukentoestellen dezelfde uitvoering en designopbouw hebben, zijn de bakovens, (combi-)stoomovens, Coffee-Centers en WineCoolers onderling combineerbaar. Resultaat: een keukenuitrusting met een krachtige signatuur die elegantie en eenheid uitstraalt.

Bak- en (comi)-stoomovens

Met de nieuwe bakovens en (combi-)stoomovens wordt koken een geheel revolutionaire andere ervaring. De toestellen van de comfortniveaus V2000, V4000 en V6000 onderscheiden zich door een hoge gebruiksvriendelijkheid en met deze hightech keukenapparatuur zijn niet alleen ervaren chef-koks maar ook hobbykoks in staat om perfecte gerechten op tafel te toveren. De bediening verloopt snel en intuïtief dankzij de revolutionaire CircleSlider die in het midden van het aanraakscherm in het glas is ingeslepen en de bediening van onze bakovens en (combi-)stoomovens zo voor een totaal nieuwe manier van bedienen zorgt: gewoon even met de vinger over het perfect uitgefreesde glasoppervlak glijden volstaat om het toestel in te stellen. Elk programma wordt op het grafisch kleurendisplay met hoge resolutie tot in de puntjes beschreven en zo wordt snel duidelijk voor welke gerechten dat programma het meest geschikt is. Tijdens het kook- of bakproces geeft de CircleSlider aan hoe ver het programma of het kook- of bakproces gevorderd is. Intuïtief, interactief en personaliseerbaar: de revolutionaire bediening tilt uw gebruikerservaring naar een ongekend niveau.

Een andere noviteit bij de nieuwe bakovens en (combi-)stoomovens is de uitrusting met AutoDoor. De greeploze deur opent automatisch door even het aanraakscherm aan te tikken. Maar daar blijft het niet bij: de deur sluit ook automatisch. Dankzij deze innovatieve functie bedient u het toestel niet alleen moeiteloos, u hoeft ook het bak- of kookproces niet de hele tijd gade te slaan, want de deur kan tijdens bepaalde stappen in het gaarproces lichtjes opengaan om het vocht te laten ontsnappen of om de ovenruimte te laten afkoelen als het programma is afgelopen.

Behalve deze geavanceerde technologie leveren de nieuwe toestellen van de Excellence Line maximaal comfort. Een perfect verlichte ovenruimte, een zeer nauwkeurige driepuntskernthermometer en OptiLink zorgen ervoor dat niets kan mislukken. Ook de inspirerende en speciaal voor de Excellence Line ontworpen recepten helpen u hierbij. V-ZUG maakt een onderscheid tussen de recepten en labelt ze als ‘Easy’, ‘V-ZUG Classics’ en ‘Vegan’. Op die manier vindt iedereen snel gezonde recepten die passen bij zijn levensstijl.

De nieuwe receptenboeken ‘Bakken – Met passie voor details’ en ‘Stomen- Met passie voor details’ zijn inspiratiebronnen voor de ware bourgondiër!

V-ZUG ontwerpt toestellen met de idee dat ze over tien jaar nog net zo modern moeten zijn als vandaag. Daarom wordt uitsluitend gewerkt met hoogwaardige materialen en is het design puristisch en tijdloos, gecombineerd met de innovatieve technologieën. Net als ieder toestel van V-ZUG is deze oven geproduceerd met zo min mogelijk natuurlijke hulpbronnen. Tegelijkertijd blinken alle apparaten uit door een hoge energie-efficiëntie. De hoogwaardige materialen garanderen bovendien een lange levensduur en zijn grotendeels recycleerbaar.

Excellentie voor topkeukens

Professionele Chef-koks werken graag met goede apparatuur, dus ook met V-ZUG. Een eenvoudige, precieze bediening en perfect geslaagde gerechten zijn immers een must in een professionele keuken waar niets aan het toeval mag worden overgelaten. Een van hen is Chef-kok Andreas Caminada die ernaar uitkijkt kijkt om met de nieuwe toestellen te werken: “V-ZUG staat voor topkwaliteit en innovatie, net als onze gerechten. Net zoals V-ZUG streven wij naar perfectie, blijven we ons verder ontwikkelen en proberen we nieuwe dimensies uit tijdens het koken. De nieuwe toestellen van de Excellence Line versterken wat ons verbindt en effenen het pad voor een verdere succesvolle en vlotte samenwerking.”

Ervaar V-ZUG dicht bij huis.

Aan de ‘Design Strip’ van Amsterdam, op de kop van Steigereiland en met een prachtig uitzicht over het IJmeer, vindt u deV-ZUG Concept Gallery: een inspiratiehub voor architecten, ontwikkelaars, retailers en designliefhebbers. Op deze fantastische toont V-ZUG samen met enkele andere toonaangevende interieur- en designmerken zoals Senso en Thonet haar nieuwste collecties.

Don Wijnschenk, Sales Director Nederland: “Omdat V-ZUG in Nederland nog relatief onbekend is willen we geïnteresseerden een inspirerende én functionerende showroom op een mooie en goed bereikbare locatie bieden waar de apparatuur ook ‘live’ is te zien. Wij willen op deze locatie zowel keukenretailers én eindklanten uitnodigen om te inspireren, maar ook het werken met onze apparatuur te laten ervaren aan de hand van bijvoorbeeld kookworkshops”

Vanaf mei is de showroom van V-ZUG zo goed als klaar, maar een rondleiding en introductie is nu al mogelijk op afspraak van dinsdag tot en met zaterdag van 10-17u.

V-ZUG @ The Concept Gallery
Pedro de Medinalaan 53
1086 XP Amsterdam.

Contact afspraak: Don Wijnschenk
E: don.wijnschenk@vzug.com