Candia: passie voor perfectie

Al in 1973 bij de oprichting was het doel van het Griekse merk Candia om mensen de ultieme kwaliteits- en slaapbeleving te bieden. Tot op de dag van vandaag blijft het merk deze filosofie trouw en maakt het matrassen van superieure kwaliteit en stijl met natuurlijke materialen. Nadat Candia als eerste bedrijf in Griekenland een handgemaakt anatomisch matras op de markt bracht (Bodyfix) volgden sindsdien vele innovaties, waaronder de zelfstandige productie van haar toegepaste bonnelveren.

De beddenlijn van Candia sluit perfect aan op de vraag vanuit de hotellerie. Vandaag de dag kunt u kiezen uit meer dan 29 verschillende soorten gestoffeerde bedbodems, aangevuld met een gloednieuwe beddenlijn die in samenwerking met de internationaal vermaarde ontwerper Sotiris Lazos tot stand is gekomen.

De matrassen bestaan volledig uit natuurlijke materialen, worden niet verlijmd en hebben de meeste veren (meer dan 19.000 veren in een matras van 160 cm x 200 cm) die de natuurlijke vorm van het lichaam perfect volgen. Door de hoogwaardige kwaliteit van de beddenlijn hebben ook veel hotels de weg naar Candia gevonden.

Candia is het enige bedrijf ter wereld dat zijn weefsels met olijfolie behandelt. Door onze stoffen met olijfolie te behandelen, krijgen ze alle heilzame eigenschappen van olijfolie, waaronder antibacteriële eigenschappen die de huid beschermen. De weefsels die Candia gebruikt zijn o.a. Kasjmier, paardenhaar, bamboe, kamelenhaar, katoenwol, kokosvezels en latex met een grondlaag van jute. Stuk voor stuk natuurlijke materialen dus zonder schadelijke gassen, weekmakers, benzenen en biociden.
#wakeupinthemediterranean

Het productieproces zit zo in elkaar dat er niets verlijmd wordt. Alles wordt met de hand aan elkaar genaaid. Candia heeft een zelfstandige productie van pocketveren en deze worden gestopt in een katoenen zakjes die uiteindelijk aan elkaar genaaid in plaats van gelijmd.

Topdekmatras voor iedereen

Ook de topdekmatras van Candia is gemaakt van 100% natuurlijke biologische materialen Hierdoor verdwijnt lichaamsvocht/warmte veel sneller uit bed waardoor het in de zomer en winter behaaglijk is in bed. Zo heeft huisstofmijt minder kans om zich in uw bed te nestelen.

Meer informatie:
Candia
T: 085 065 66 36
E: info@candiastrom.nl
W: candiastrom.nl, ook voor verkooppunten