Dauny – ’s Werelds beste donzen dekbedden en kussens uit Zwitserland

Als redacteur voor Villa d’Arte zie je veel verschillende bijzondere plaatsjes en/of onderscheidende producten.

Soms- heel soms – tref je dan iets wat zo uniek is dat je betovert raakt en je iedere seconde van dat moment alle zintuigen openzet om maar zoveel mogelijk te genieten.

Het prestigieuze dons atelier van Dauny in het Zwitserse Fischbach-Göslikon is zo’n bewonderenswaardige plek.

Te midden in het bergachtige Zwitserland – het land van precisie uurwerken en vlijmscherpe kwaliteitszakmessen dachten we –  treffen we een atelier waar tijd geen rol meer speelt.

Pure Zwitserse precisie en kwaliteit echter wel, want niets wordt hier aan het toeval overgelaten om ’s Werelds beste dekbedden en kussens van dons te creëren.

We zijn uitgenodigd door Jeroen Haarhuis en Cees Jansen, eigenaren van Haarhuis &Jansen Luxury Bedding, tevens exclusief importeur van Dauny voor de Benelux en vragen de heren wat Dauny zoveel unieker maakt dan alle dekbedden die wij kennen.

Jeroen; “Alleen bij Dauny wordt de meest hoogwaardige dons ter wereld met de hand gesorteerd en gecombineerd met de lichtste fijn-batisten (gepatenteerd) die er bestaan. Deze dons dichte weefsels zijn zo fijn geweven dat mijten niet kunnen binnendringen. Onze dons dekbedden zijn dus ook geschikt voor mensen met huisstofallergieën.

Als je éénmaal een Dauny dekbed hebt gevoeld weet je wat ik bedoel. Je voelt haast geen gewicht, enkel het isolerend vermogen en dat is ultiem. ”

Cees vult aan:” Bovendien bezitten alle Dauny producten enkel nieuwe-, gewassen- en gecertificeerde dons wat inhoudt dat wij 100% garant kunnen staan voor het welzijn en diervriendelijke behandeling van de dieren. ”

De dons wordt gewassen met kristalhelder bergwater uit een bergstroom wat letterlijk de voorzijde van het atelier passeert , in één woord adembenemend!

Het atelier is in bezit van de familie Billerbeck. Deze familie sluit geen compromissen als het gaat om prijs-kwaliteitsverhouding en gaat daarmee volledig tegen de gangbare merken in.

Zo is een Dauny dekbed – met afstand – hoogwaardiger dan de rest van de aanbieders maar is het niet per definitie veel duurder. Jeroen” Natuurlijk is een handgesorteerde eiderdons met jacquard geweven zijden tijk een kostbaar product, maar wij leveren al dekbedden vanaf €340,- en dan koop je een dekbed die echt al geweldig is en echt bijdraagt aan een beter slaapklimaat”