Met de Well-Sun in huis gaat de zon weer schijnen

Met de Well-Sun haalt u al het goede van de zon in huis. Zonlicht is onmisbaar voor iedereen. Het UV-licht van de zon zorgt voor een natuurlijke aanmaak van vitamine D. Vitamine D is erg belangrijk voor een goede weerstand, een vitaal gevoel en stimuleert de opnamen van calcium. Kortom het zorgt voor een verbetering van het algehele welzijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Well-Sun uw vitamine D gehalte het hele jaar door op peil kan houden.

UV-licht

Het UV-licht uit een Well-Sun is volledig nagebootst zonlicht. Het meest essentieel van UV-licht is de aanmaak van vitamine D. UV-licht is ook belangrijk voor veel vitale functies in ons lichaam: het reguleert onze biologische klok en zorgt voor een gezonde hormoonhuishouding. Ook wordt de productie van pigment en melanine gestimuleerd; de natuurlijke bescherming tegen zonlicht. Daarnaast kan het een positief effect hebben op huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

De voordelen van een gezond vitamine D-peil

Vitamine D speelt een zeer grote rol bij het reguleren van je immuunsysteem. Hierdoor wapent uj zichzelf tegen infecties, griep en verkoudheid. Ook zorgt vitamine D voor een betere opname van calcium, wat in sterkere botten en tanden resulteert. Tot slot verbetert het de beweging van uw spiervezels. Het resultaat hiervan is dat spierkracht toeneemt en dat daardoor de valrisico’s verminderen. De grootste piek van het aanmaken van vitamine D door zonlicht ligt vooral tussen mei en augustus. Alle andere maanden is de aanmaak minimaal of zelfs afwezig. Met de Well-Sun kunt u deze periode opvangen.

Infrarood

Het infrarood licht van de Well-Sun is eigenlijk hetzelfde licht als dat van de zon. Het geeft namelijk het volledige IR spectrum af. Dit licht is speciaal ontwikkeld voor kortstondig gebruik. Het werkt tot diep door in de huid, op deze manier komen de moleculen van het lichaam in beweging. Los van het feit dat het heerlijk ontspannend aanvoelt, nemen spierpijn, rug- en nekklachten ook af. Naast het verminderen van lichamelijke klachten, zorgt het infrarood licht ook voor een snellere bloedsomloop. Hierdoor worden voedingsstoffen versneld opgenomen en afvalstoffen sneller afgevoerd.

Veiligheid

Het is goed om te weten dat het UV-licht van de Well-Sun veilig is. Dit is laag gedoseerd UV-licht. Een sessie van 10 minuten komt overeen met 10 minuten in de zon in Nederland. U kunt hierdoor niet verbranden, maar u krijgt wel het zonlicht dat nodig is om de positieve effecten te ervaren. De ontwikkeling van de Well-Sun is een samenwerking van dermatologen, medische en wetenschappelijke specialisten. Ook zijn er regelmatig onderzoeken gedaan in samenwerking met de universiteit in Leiden. De Well-Sun is het gecertificeerd en voldoet het aan alle strikte EU-installatierichtlijnen. Haal een gezonde dosis zonlicht in huis!